Tips inför skidloppet med Carl Quicklund

Bravuras Account manager och fd. landslagsåkare Carl Quicklund delar med sig av sina bästa tips om skidåkning och hur du förbereder dig inför Bravura Stockholm Ski Marathon för att få bästa möjliga förutsättningar. Carl har förutom en 17:e plats på VM i Falun 2015 kört två Tour de Ski 2014-2016 och tagit 8 st JSM guld.

 

vilka är dina bästa uppladdningstips inför ett skidlopp?

Försök att träna så grennära som det går som till exempel rullskidor, stavgång, skidor och liknande. Få in den rätta tekniken, ett hett tips är att kolla på Världscupen och de bästa skidåkarna. Skapa en målbild i huvudet hur de åker tekniskt och ta efter. Mentalt sett så ta det inte på så stort allvar, ha kul och åk tillsammans med några kompisar. När det gäller utrustningen så börja med ett par vallningsfria skidor som till exempel Skintec

 

varför tycker du att man ska anmäla sig till bravura stockholm ski marathon?

Det är ett utmärkt tillfälle att både seeda sig till Vasaloppet men också en lagom sträcka för att testa på ett lite längre lopp. Det är också ett superbra tillfälle att använda det som en anledning till att komma ut på träningspassen då man är lite trött efter jobbet.

 

Varför började du åka längdskidor?

Jag började åka eftersom jag är uppväxt med skidåkning i familjen och det var något jag var bra på. När resultaten kom blev också motivationen större.

 

Berätta om ditt bästa skidloppsminne!

Hela cirkusen runt att vara med på VM i Falun 2015. Publiken, nervositeten, pressen, lyckan att prestera bra och uppmärksamheten.  Det var även en viktig milstolpe i skidkarriären att lyckas ta 5 av 5 JSM-guld 2012.

 

Nu börjar det dra ihop sig och vi har ett fåtal platser kvar! Anmäl dig här